Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

Cursos d'Estiu

Properament s’actualitzarà la informació amb l’oferta formativa pel curs 2013-14

Cursos d'Estiu de l'Educació Física i l'Esport 2013

Barcelona, de l'1 al 5 de juliol de 2013

 Presentació

 

Us presentem la nova edició dels Cursos d’Estiu de l’Educació Física i l’Esport de l’INEFC de Barcelona que es portaran a terme de l’1 al 5 de juliol.

Aquest any us oferim una variada programació on podreu trobar el complement idoni per a la vostra formació en l’àmbit de l’Educació Física i l’Esport.

Els cursos van adreçats a professionals del sector de l’Educació Física i l’Esport que vulguin ampliar els seus coneixements per tal de seguir creixent dia a dia millorant la seva tasca professional. Tenen una durada de 20 hores i s’estructuren en quatre àrees temàtiques:
 • Entrenament esportiu.
 • Activitat física i salut.
 • Ensenyament.
 • Organització i gestió esportiva.
El primer dia dels cursos a les 10.30h tindrà lloc l’acte inaugural de la XXI edició dels Cursos d’Estiu “Formar-se i transformar-se per afrontar els nous temps” a càrrec del professor de l’INEFC Barcelona Xesco Espar Moya.

La novetat d’aquest any és que tots els inscrits/es podran participar de forma gratuïta a dues càpsules formatives d’una hora i mitja. D’aquesta manera us donem l'oportunitat de conèixer altres temàtiques esportives i recreatives d’actualitat.

Veniu a gaudir dels Cursos d’Estiu!!

 

 

Programa complet - dels Cursos d'Estiu INEFC Barcelona

Organització general dels cursos d'estiu

Informació general

 • Si en el moment de fer la inscripció no ens indiqueu el contrari, l’INEFC de Barcelona considera que autoritzeu la inclusió de les vostres dades en un fitxer automatitzat, i la seva cessió a tercers que, per encàrrec de l’INEFC, realitzi la tasca de difusió de la informació de les activitats que es realitzin a la nostra institució. Teniu els drets d’accés, rectificació i cancel·lació de les vostres dades personals que estableix la legislació.
 • Durant la realització dels cursos, l’organització farà gravacions i fotografies. Si, abans de l’inici dels cursos, no ens comuniqueu el contrari, considerem que autoritzeu que les imatges que siguin captades durant la realització dels cursos en què aparegueu puguin ser utilitzades per a la difusió i promoció de les activitats de l’INEFC.
 • Durant els cursos d’estiu no està permès fer cap tipus de captació audiovisual (filmació o fotografia) excepte les que siguin realitzades amb el material cedit per la Secretaria d’Organització.
 • L’organització pot decidir anul·lar un curs si no arriba a un mínim de 15 inscripcions.
 • No es realitzarà cap devolució de matrícula, excepte per motius imputables a l’organització (anul·lació de cursos, canvi d’horari del curs, etc.) i sempre que la persona interessada ho sol·liciti abans de l’inici del curs.
 • Abans de l’inici dels cursos us farem arribar per correu electrònic la documentació de cadascun dels cursos als què us hagueu matriculat.
 • El mateix dia 1 de juliol, abans de l’inici del primer curs a què us hagueu matriculat, heu de passar per l’espai que la Secretaria d’Organització haurà habilitat per recollir les acreditacions i resta de material que se us ha de lliurar.

Inscripció

PERÍODE

Del dilluns 13 de maig al dimecres 19 de juny de 2013.

PROCEDIMENT:

1.   INSCRIPCIÓ ON-LINE (feu click aquí per accedir al formulari)

 • Podeu fer la vostra reserva als Cursos d’Estiu via internet.
 • Omplint el formulari podreu fer la sol·licitud d’inscripció al curs o cursos que desitgeu i, en aquell mateix moment, se us confirmarà la disponibilitat de places.
  • D’aquells cursos que tingueu plaça, podreu fer la paga i senyal de 20€ amb la vostra targeta de crèdit. Aquesta quantitat se us restarà del preu total del curs al fer l’ingrés final. El procés de matriculació us porta directament a una passarel·la de pagament de la paga i senyal. Quan acabeu tot el procés, cal que deseu el document ja que, en cas que sigui necessari, aquest serà el vostre comprovant de la paga i senyal.
  • D’aquells cursos que no tingueu plaça, tindreu la possibilitat d’incloure la vostra sol·licitud a una llista d’espera. En cas que hi hagués una plaça disponible, ens posaríem en contacte amb vosaltres per mitjà del correu electrònic.
 • Un cop es confirmi que el curs tira endavant us farem arribar un correu electrònic per tal que pugueu fer l’ingrés restant. Un cop efectuat el pagament final, ens haureu de fer arribar el resguard del pagament i indicar-nos a quines càpsules formatives teniu previst assistir (en podeu escollir dues per cada curs al que us matriculeu).
2.    INSCRIPCIÓ PRESENCIAL O TELEFÒNICA

 

 • RESERVA DE PLAÇA: Sol·licitar la plaça en el curs o cursos que desitgeu realitzar contactant amb la Secretaria d’Organització mitjançant qualsevol d’aquestes vies:
  1.  Per telèfon: 93 425 54 45 Ext. 226 i 262
  2.  Personalment: a l’Oficina d’Informació del centre.
En aquell mateix moment la Secretaria us confirmarà la disponibilitat de plaça per al curs que desitgeu. Se us assignarà un codi d’identificació que cal que recordeu tant per fer l’ingrés de la paga i senyal (20€ que se us descomptaran del preu total del curs), com per fer l’ingrés final (un cop us confirmem que el curs tira endavant).
 • PAGAMENT DE LA PAGA I SENYAL: Fer l’abonament de la paga i senyal a qualsevol oficina de La Caixa de Pensions “La Caixa” dins dels 7 dies naturals següents a la data de la confirmació de la plaça per part de la Secretaria d’Organització.
Un cop heu fet l’ingrés cal que feu arribar la fotocòpia del resguard de pagament a la Secretaria de Cursos.
 
 • PAGAMENT FINAL: Fer l’abonament de la quantitat restant a qualsevol oficina de La Caixa de Pensions “La Caixa” dins dels 7 dies naturals següents a la data de la confirmació de la plaça per part de la Secretaria d’Organització.
  Número de compte: 2100-3000-19-2201559609
  (Assenyaleu el vostre nom, cognoms i
  el codi d’identificació assignat en el full de l’ingrés).
   
 • FORMALITZACIÓ DE LA MATRÍCULA: Un cop heu fet el pagament final, heu de formalitzar la inscripció fent arribar -mitjançant correu electrònic o personalment- a la Secretaria d’Organització la documentació següent:
  1. Fotocòpia del resguard de l’ingrés.
  2. Comprovant de la condició d’alumne/a o col·legiat/ada (si escau)
  3. Fotocòpia de la targeta sanitària.

Fins que no es realitzi el pagament de la matrícula i es faci arribar la documentació especificada en el punt anterior no es considerarà formalitzada la matrícula sinó que, simplement, serà una reserva de plaça.

Des de la Secretaria d’Organització se us confirmarà l’arribada de la documentació per correu electrònic.

Si no es realitza el pagament durant el període establert (7 dies naturals a partir de la confirmació de la plaça) l’organització dels cursos considerarà que renuncieu a la vostra reserva i que, per tant, es pot procedir a la cessió d’aquesta plaça a una altra persona interessada.

Reconeixements i certificacions

Els cursos d’estiu tenen una durada de 25 hores, dividides en 15 presencials i 10 no presencials.

1) Per poder acreditar les 15 hores presencials cal que signeu els 2 llistats d’assistència de cada sessió, que posarà a la vostra disposició l’alumnat col·laborador durant el seu decurs. Cal assistir a un mínim del  80% de les hores presencials del curs.

2) Per poder acreditar les 10 hores no presencials cal que, un cop acabats els cursos, cal que lliureu a la Secretaria  d’Organització, la memòria de cadascun dels cursos que heu realitzat. El termini de presentació és divendres 12 de juliol. La memòria ha d’anar identificada amb el vostre nom i cognoms i codi i títol del curs. L’heu d’enviar a cestiu.final@gencat.cat. Se us enviarà un missatge de confirmació.

L’INEFC de Barcelona, atorgarà un certificat d’assitència als cursos a qui compleixi els 2 requisits anteriors. Si no especifiqueu el contrari, se us enviarà, a l’adreça postal que hagueu notificat en el procés de matriculació. 

* Els nostres cursos estan inclosos dins el Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

* Tots els cursos són susceptibles de reconeixement com a crèdits de lliure elecció de les universitats de l’Institut Joan Lluís Vives: Universitat Abat Oliba CEU, Universitat d'Alacant, Universitat d'Andorra, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de les Illes Balears, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Jaume I, Universitat de Lleida, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Perpinyà Via Domitia, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Politècnica de València, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramón Llull, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de València, Universitat de Vic.

El nombre de crèdits de reconeixement per cada curs el determina cada universitat.

Quotes

CATEGORIA A
    Llicenciats/ades en CAFE col·legiats/ades al COPLEFC
    Alumnat de l’INEFC o d’altres facultats de CAFE

Inscripció a 1 curs Inscripció a 2 cursos Inscripció a 3 cursos
76 € 140.5 € 186 €

 
CATEGORIA B
    Altres 

Inscripció a 1 curs Inscripció a 2 cursos Inscripció a 3 cursos
82.5 € 148.5 € 198 €

 

Aquest any tots els participants podran obtenir un descompte del 20% al inscriure’s a qualsevol dels cursos d’Espiral. Cursos de promoció i aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) en l’educació. Per a més informació:

Càpsules formatives

Aquest any amb la inscripció de cada curs us oferim la possibilitat d’ampliar la vostra formació participant de manera gratuïta a dues càpsules formatives d’una hora i mitja.

L’objectiu de les càpsules formatives és donar-vos la possibilitat d’iniciar-vos en aquelles temàtiques que despertin el vostre interès.

A més a més, ens ajudaran a detectar quines són les vostres inquietuds, aspecte que es tindrà en compte a l’hora de decidir quins cursos formaran part del programa de Formació Permanent de l’INEFC (Cursos Formació Continuada i Cursos d’Estiu) en properes edicions.

A continuació, us detallem l’oferta de les càpsules formatives:

 

DIMARTS
HORARI CODI TÍTOL PROFESSORAT
9.30-11.00h C7 Biopolis, liderant les competències del lider-coach. Ernest Iñesta i Gonçal Zegrí
12.00-13.30h C5 Aplicacions pràctiques de la marxa nòrdica a l'educació física. Vicenç Roman i Daniel Álvarez
16.00-17.30h C3 L'activitat física com a recurs biològic per a millorar la plasticitat del cervell. Juan Rivas

 

DIMECRES
HORARI CODI TÍTOL PROFESSORAT
9.30-11.00h C4 El consum de drogues i altres conductes de risc a secundària abordatge des de l'educació física. Albert Soldevilla i Mariona Corbella
12.00-13.30h C8 LA CARA, MIRALL DE LA PERSONALITAT - Aprendre a captar els missatges del rostre amb la morfo-psicologia. Benoît Corman
16.00-17.30h C11 L'activitat esportiva i el nostre medi ambient. La sostenibilitat com a eina de gestió. Ana Vallejo

 

DIJOUS
HORARI CODI TÍTOL PROFESSORAT
9.30-11.00h C6 Tots a una! Treballem en equip? Anna Castells i Oriol Ripoll
12.00-13.30h C2 Parlar amb el cos. Iniciació al Postgrau en Treball Corporal Integratiu (TCI). Luis Carbajal
16.00-17.30h C9 Coaching en l'esport professional. Enrique Javier Brú

 

DIVENDRES
HORARI CODI TÍTOL PROFESSORAT
9.30-11.00h C1 Preparació i planificació en el tenis des d'una visió global. David Suárez
12.00-13.30h C10 Kinesiologia per l'esport. Werner Elsner i Xavi Martí