Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya

Cursos d'Estiu

Cursos d'Estiu de l'Educació Física i l'Esport 2014

Barcelona, del 30 de juny al 4 de juliol de 2014

 Presentació

Us presentem la nova edició dels Cursos d’Estiu de l’educació física i l’esport de l’INEFC de Barcelona que es duran a terme del 30 de juny al 4 de juliol.


Aquest any us oferim una àmplia i nova programació on trobareu el complement ideal per la vostra formació en l’àmbit de l’educació física i l’esport.

Els cursos van dirigits a professionals del sector de l’educació física i l’esport que vulguin ampliar el seus coneixements per seguir creixent dia a dia millorant la seva activitat professional. Tenen una durada de 15 hores i s’estructuren en cinc àrees temàtiques:

               • Educació física
               • Entrenador personal
               • Rendiment esportiu
               • Running
               • Ritme i dansa


El primer dia dels cursos a les 10h es realitzarà la presentació dels cursos de la XXII edició dels cursos d’estiu “Una cenicienta llamada María” a càrrec del professor del Departament d’Educació Física i Esportiva de la Universitat de Granada Isaac J. Pérez.

Com a novetat, els cursos de l’àrea temàtica d’educació física consistirà en diverses experiències d’èxit de professionals de l’àmbit de l’educació física. L’alumnat podrà escollir fins a un màxim de 20 experiències que haurà de seleccionar en blocs de 10 hores (format cada un per 5 tallers o experiències).

A més a més, cada dia de cursos oferirem dos noves activitats: “Esmorza amb...” i “Dina amb...” on les persones inscrites podran gaudir, durant els àpats, d’un espai d’intercanvi d’experiències i de debat amb diferents personatges convidats.

Per segon any consecutiu tots/es els/les inscrits/es podran participar de forma gratuïta a càpsules formatives que s’oferiran de dimarts a dijous de 12.30 a 13.30h. D’aquesta forma us donem l’oportunitat de conèixer altres temàtiques esportives i recreatives d’actualitat.

Veniu i gaudiu dels Cursos d’Estiu!

 

 

Programa complet - dels Cursos d'Estiu INEFC Barcelona

Organització general dels cursos d'estiu
Informació general

 • Si en el moment de fer la inscripció no ens indiqueu el contrari, l’INEFC de Barcelona considera que autoritzeu la inclusió de les vostres dades en un fitxer automatitzat, i la seva cessió a tercers que, per encàrrec de l’INEFC, realitzi la tasca de difusió de la informació de les activitats que es realitzin a la nostra institució. Teniu els drets d’accés, rectificació i cancel·lació de les vostres dades personals que estableix la legislació.
 • Durant la realització dels cursos, l’organització farà enregistraments i fotografies. Si, abans de l’inici dels cursos, no ens comuniqueu el contrari, considerem que autoritzeu que les imatges que siguin captades durant la realització dels cursos en què aparegueu puguin ser utilitzades per a la difusió i promoció de les activitats de l’INEFC.
 • Durant els cursos d’estiu no està permès fer cap tipus de captació audiovisual (filmació o fotografia) excepte les que siguin realitzades amb el material cedit per la Secretaria d’Organització.
 • L’organització pot decidir anul·lar un curs si no arriba a un mínim de 15 persones inscrites.
 • No es realitzarà cap devolució de matrícula, excepte per motius imputables a l’organització (anul·lació de cursos, canvi d’horari del curs, etc.) i sempre que la persona interessada ho sol·liciti abans de l’inici del curs.
 • Abans de l’inici dels cursos us enviarem per correu electrònic la documentació de cada un dels cursos als que us hagueu matriculat.
 • El mateix dia 30 de juny, abans de l’inici del primer curs al que us hagueu matriculat, heu de passar per l’espai que la Secretaria d’Organització haurà habilitat per recollir les acreditacions i la resta de material que se us hagi de donar.


Inscripció

Període

De divendres 16 de maig al divendres 20 de juny de 2014.

Procediment

1.    INSCRIPCIÓ ON-LINE  (fes clic aquí per accedir al formulari)

 • Podreu fer la vostra reserva als cursos d’estiu via Internet.
 • Omplint el formulari podreu fer la sol·licitud d’inscripció al curs o cursos que desitgeu (seleccionant al desplegable les experiències escollides per l’àrea d’educació física) i, en aquell mateix moment, se us confirmarà la disponibilitat de places.
o D’aquells cursos que tingueu plaça, podreu fer el pagament amb la vostra targeta de crèdit. El procés de matriculació us durà directament a una passarel·la de pagament. Quan acabeu tot el procediment heu de desar el document, ja que si fos necessari, aquest serà el vostre comprovant de pagament.
o D’aquells cursos que no tingueu plaça, tindreu la possibilitat d’incloure la vostra sol·licitud en una llista d’espera. Si hi hagués alguna plaça disponible, ens posaríem en contacte amb vosaltres a través del correu electrònic.

2.    INSCRIPCIÓ PRESENCIAL O TELEFÒNICA

 • RESERVA I CONFIRMACIÓ DE PLAÇA: Sol·licitar la plaça pel curs o cursos que desitgeu realitzar contactant amb la Secretaria d’Organització mitjançant qualsevol d’aquestes vies:
  • Per telèfon: 93 425 54 45 Ext. 226 i 262
  • Personalment: a l’Oficina d’Informació del centre
  En aquell mateix moment la Secretaria us confirmarà la disponibilitat de plaça pel curs que desitgeu. Se us assignarà un codi d’identificació que heu de recordar per fer l’ingrés final (un cop us confirmem que el curs es realitzarà).
 • FORMALITZACIÓ DE LA MATRÍCULA: Des de la Secretaria de Cursos, un cop confirmada la disponibilitat de plaça pel curs que desitgeu, se us farà arribar un document de pagament. Haureu de fer l’ingrés de l’import del curso a qualsevol oficina de La Caixa de Pensions “La Caixa” dins dels 7 dies naturals següents a la data de la confirmació de la plaça per part de la Secretaria d’Organització.

  Un cop fet el pagament, heu de formalitzar la inscripció fent arribar -mitjançant el correu electrònic o personalment- a la Secretaria d’Organització la documentació següent:
  1. Fotocopia del comprovant de l’ingrés.
  2. Comprovant de la condició d’alumne/a o col·legiat/da (si és necessari).
  3. Fotocòpia de la targeta sanitària.

 

 • ASPECTES IMPORTANTS:
  Fins que no es realitzi el pagament de la matrícula i es fa arribar la documentació especificada al punt anterior no es considerarà formalitzada la matrícula, sinó que, simplement, serà una reserva de plaça.
  Des de la Secretaria d’Organització se us confirmarà l’arribada de la documentació per correu electrònic.
  Si no es realitza el pagament durant el període establert (7 dies naturals a partir de la confirmació de la plaça) l’organització dels cursos considerarà que renuncieu a la vostra reserva i que, per tant, pot procedir a la cessió de dita plaça a una altra persona interessada.

          

Reconeixements i certificacions

Els cursos d’estiu tenen una durada de 15 hores, dividies en 10 de presencials i 5 de no presencials.

1) Per poder acreditar les 10 hores presencials heu de firmar els 2 llistats d’assistència de cada sessió que posarà a la vostra disposició l’alumnat col·laborador durant el seu transcurs. S’ha d’assistir a un mínim del 80 % de les hores presencials del curs.

2) Per poder acreditar les 5 hores no presencials, un cop acabats els cursos, s’ha d’entregar al professor corresponent, el treball de cada un dels cursos realitzats. La data límit per presentar-los seran el divendres 11 de juliol. El treball ha d’anar identificat amb el vostre nom i cognoms, el codi i títol del curs. L’heu d’enviar a la direcció electrònica que us faciliti el professorat.

L’INEFC de Barcelona, entregarà un certificat d’assistència als cursos a qui compleixi els 2 requisits anteriors. Si no especifiqueu el contrari, se us ho enviarà, a la direcció postal que hagueu notificat en el procés de matriculació.

* S’ha sol·licitat la inclusió dels cursos en el Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

* Tots els cursos són susceptibles de ser reconeguts com a crèdits ECTS per part de les universitats de l’Institut Joan Lluís Vives: Universitat Abat Oliba CEU, Universitat d'Alacant, Universitat d'Andorra, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de les Illes Balears, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Jaume I, Universitat de Lleida, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Perpinyà Via Domitia, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Politècnica de València, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramón Llull, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de València, Universitat de Vic.
El número de crèdits susceptibles de reconeixement per cada curs el determina cada universitat.


Quotes
CATEGORIA A

Llicenciats/des i graduats/des en CAFE col·legiats/des

Alumnat de l’INEFC, d’altres facultats de CAFE

 

Inscripció a 1 curs Inscripció a 2 cursos Inscripció a 3 cursos Inscripció a 4 cursos
69 € 127.5 € 168.75 € 180 €


CATEGORIA B

Altres

Inscripció a 1 curs Inscripció a 2 cursos Inscripció a 3 cursos Inscripció a 4 cursos
75 € 135 € 180 € 240 €

 

Aquest any tots els participants podran obtenir un descompte del 20% a l’inscriure’s a qualsevol curs d’Espiral. Cursos de promoció i aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) en l’educació. Per a més informació:

 

Càpsules formatives

Amb la inscripció als nostres cursos oferim la possibilitat d’ampliar la vostra formació participant de forma gratuïta en totes les càpsules formatives que s'oferiran de dimarts a dijous de 12.30h a 13.30h.

L’objectiu d’aquestes càpsules és donar-vos la possibilitat d’iniciar-vos en aquelles temàtiques que siguin del vostre interès.

A més a més, ens ajudaran a detectar les vostres inquietuds, aspecte que es tindrà en compte al decidir quins cursos formaran part del programa de Formació Permanent de l’INEFC (Cursos de Formació Continuada i Cursos d’Estiu) en properes edicions.

A continuació, us detallem l’oferta de les càpsules formatives:

 

C1 - Nutrició i suplementació esportiva aplicada a l’exercici físic

Dia: Dimarts

Professorat: Oscar Miguel Gracia Martín 

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: català

Descripció: Nutrició i suplementació esportiva en relació al tipus d'exercici físic realitzat i tenint en compte el moment de la temporada de l'esportista.

 

C2 - Eines per a la promoció de l’exercici físic fora del centre escolar per a prevenir conductes de risc en joves

Dia: Dimarts

Professorat: Albert Soldevilla i López 

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: català

Descripció: Eines i estratègies per ajudar a promoure l'exercici físic fora de l'àmbit escolar.

 

C3 - Mindfulness aplicat a l’esport: instruments per a facilitadors

Dia: Dimarts

Professorat: Marcela Herrera Garin i Sergio Baños 

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: castellà

Descripció: Curs introductori a la tècnica del mindfulness aplicada a l'esport.

 

C4 - Iniciació a l’ultimate

Dia: Dimecres 

Professorat: Aïda Treviño Peña 

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: català

Descripció: Iniciació a l'esport emergent de l'ultimate. Aspectes tècnics, tàctics i estratègics.

 

C5 - Tècniques i dinàmiques de grup: recursos per a millorar el funcionament dels grups

Dia: Dimecres

Professorat: Anna Vila i Espinalt 

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: català

Descripció: Recursos per a la millora i dinamització dels grups i del seu funcionament.

 

C6 - Cos i moviment. Taller de duo i dansa contemporània

Dia: Dijous

Professorat: Nàdia Pesarrodona Rovira 

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: català

Descripció: La dansa, forma de comunicació. Aprenentatge de les possibilitats i moviments del nostre cos a través d'aquesta.

 

C7 - El valor de l’anàlisi a l’esport

Dia: Dijous

Professorat: Santy Hernández  

Horari: De 12.30 a 13.30 hores

Idioma: castellà

Descripció: Eines de scouting i anàlisi de l'esport. Videoanàlisi, software de tractament i presentació d'informes.